Tips om problemen te vermijden

Het belang van een back-up van uw data

  • Bewaar belangrijke data altijd op meer dan één medium. Vertrouw nooit een harde schijf, USB-stick of optisch medium zoals CD en DVD. Het gebeurt veel te vaak dat bestanden plots niet meer leesbaar zijn. Maak daarom steeds een back-up van belangrijke documenten zoals foto's en teksten.
    Indien je niet weet hoe dit moet zorgen wij voor deskundige uitleg aangepast aan je eigen situatie.
  • Mocht er toch ooit data verloren gaan en je hebt geen back-up, dan kunnen wij helpen om zo veel mogelijk data terug te halen van je harde schijf, USB-stick of geheugenkaart (van een fototoestel of smartphone). Houd er rekening mee dat data terug halen niet altijd lukt. Dit hangt af van de oorzaak van verlies van data.

Iets over de levensduur van de batterij van een laptop, tablet of gsm

  • Wanneer je een toestel koopt met oplaadbare batterij moet je eerst de batterij volledig opladen alvorens het toestel aan te zetten. De allereerste laadbeurt is zeer belangrijk. Als het toestel uit staat wordt de batterij beter en sneller opgeladen. Eenmaal de batterij volledig opgeladen is mag je het toestel aanzetten.
  • Zorg er voor dat je nadien de batterij ook daadwerkelijk gebruikt. Laad de batterij dus op (dit mag na de eerste terwijl je met het toestel werkt). Indien daarna bijvoorbeeld de laptop aangeeft dat de batterij bijna leeg is en dient opgeladen te worden mag je de stekker weer insteken in het stopcontact. Eenmaal opgeladen trek je de stekker uit en werk je weer op de batterij.
  • Door bovenstaande werkwijze toe te passen verleng je de levensduur van de batterij aanzienlijk vergeleken met wanneer je dit niet zou doen.